Du är här:Start > Vuxen > Alpha

Tisdagar 18.30 - 21.00 i Hjortensbergskyrkan

Torsdagar 19.30 - 20.45 Online

Vad är Alpha?
En möjlighet för dig att utforska livet och den kristna tron i avslappnad form och en öppen miljö där dina frågor är värdefulla. Alpha är en världsvid kurs i kristen tro och runt 30 miljoner har gått kursen som hålls av olika kyrkor i ca 170 länder.
Nu inbjuder Hjortensbergskyrkan DIG till en kurs hösten 2021. Du går antingen som vanligt, på plats i kyrkan eller som årets nya möjlighet, Online-Alpha, där vi möts via Zoom. Fördelen med online är att t ex. föräldrar som har svårt att åka hemifrån ändå kan delta, du kan delta även om du inte alltid finns på hemmaplan el bor på någon annan ort.

Första kvällen alltså 21 resp 23 september är ett ”prova på"-tillfälle så du är varmt välkommen då även om du inte bestämt dig för att gå hela Alpha.

Hur ser en Alphakväll ut i Hjortensbergskyrkan?

18.30 Vi äter något enkelt tillsammans (läget kring Covid 19 avgör exakta möjligheter).
19.00 Föredraget som tar upp kvällens aktuella ämne. I höst kommer vi använda oss av Alphas filmserie.
Det kan vara: Vem är Jesus? Varför och hur ska jag be?
19.30 Samtalsgrupperdär vi under ledares trygga ledning fortsätter med att prata omkvällens tema och andra viktiga frågor som deltagarna bär med sig.Samtalsgruppen är ca 8 pers + ledare.
21.00 Avslutar vi kvällen

Online – hemma hos dig

19.30 Vi kopplar upp oss och möts via Zoom.
Kvällen inleds med alphafilmen för kvällens aktuella ämne.
20.00 Samtalar vi i mindre grupper om kvällens tema och andra frågor.
20.45 Senast då avslutar vi kvällen.

Alpha är 11 kurskvällar + en heldag/online blir heldagen ca 2-3 timmar

Kostnad – Alpha är gratis, men vi tar en låg självkostnadsavgift för maten i kursen där vi möts i kyrkan.

Ställ gärna dina frågor till:
Lennart Forss 070-666 91 11
Andreas Holm