Hösten 2020 startar vi två Alpha
Tisdagar 18.30 – 21.00 i Hjortensbergskyrkan
Torsdagar 19.30 – 21.00 Online

Vad är Alpha?

En möjlighet för dig att utforska livet och den kristna tron i avslappnad form och en öppen miljö där dina frågor är värdefulla. Alpha är en världsvid kurs i kristen tro och runt 30 miljoner har gått kursen som hålls av olika kyrkor i ca 170 länder.
Nu inbjuder Hjortensbergskyrkan DIG till en kurs hösten 2020.
Du går antingen som vanligt, på plats i kyrkan eller som årets nya möjlighet, Online alpha, där vi möts via Zoom. Fördelen med online är att tex föräldrar som har svårt att åka hemifrån ändå kan delta, det fungerar även för dig som tillhör riskgrupp för Covid 19,

Hur ser en Alphakväll ut?

I Hjortensbergskyrkan
18.30 Vi äter något enkelt tillsammans (läget kring Covid 19 får avgöra höstens möjligheter).
19.00 Föredraget som tar upp kvällens aktuella ämne.
Det kan vara: Vem är Jesus? Varför och hur ska jag be?
19.30 Samtalsgrupper där vi under ledares trygga ledning fortsätter med att prata om kvällens tema och andra viktiga frågor som deltagarna bär med sig. Samtalsgruppen är ca 8 pers + ledare.
21.00 Avslutar vi kvällen

Online – hemma hos dig
19.30 Vi kopplar upp oss och möts via Zoom.
Kvällen inleds med alphafilmen för kvällens aktuella ämne.
20.00 Samtalar vi i mindre grupper om kvällens tema och andra frågor.
21.00 Senast då avslutar vi kvällen.

Alpha är 11 kurskvällar + en heldag / online blir heldagen ca 2-3 timmar

Kostnad – Alpha är gratis, men vi tar en låg självkostnadsavgift för maten i kursen där vi möts i kyrkan.

Anmäl dig här:

Ställ gärna dina frågor till:
Anki Nylander, 070-839 91 53
Andreas Holm,