Du är här:Start > Församlingen > Mission

Internationell mission

Hjortensbergskyrkan är ansluten till och stöder missionsarbete i Equmeniakyrkan och Pingströrelsen.

Mission innebär att Jesus i alla tider sänder sina lärjungar med evangelium om Guds rike. Genom evangelisation bärs berättelsen om Honom vidare och genom tjänande och gemenskap upprättas människor.

I mötet med andra människor över hela jorden, får också vi ta del av deras kunskap och gåvor.

Under flera år har församlingen, förutom den årliga insamlingen till våra samfunds internationella arbete, även satsat på barns och kvinnors hälsa i de båda Kongorepublikerna.

Nu har Hjortensbergskyrkan fokus på Indien

Equmeniakyrkans systerkyrka Hindustani Covenant Church

Det är en växande kyrka som arbetar i stora delar av Indien med församlingsbyggande och en bred social verksamhet. Vi stöder framför allt en stipendiefond så att fattiga ungdomar får möjlighet att gå pastorsutbildning.

Pingstförsamlingarnas treåriga Bibelskola i Dehra Dun i Nordindien

Skolan öppnade för kvinnor 1997. Vi stöder bygget av ett nytt logement för de kvinnliga eleverna som nu bor i baracker.