Alpha är både livsviktiga samtal och luktar gott

Under hösten träffas ett 20-tal personer under tio tisdagskvällar till Alphakurs I Hjortensbergskyrkan. Deltagarna bär på en nyfikenhet att, tillsammans med andra, vilja lära sig mer om och samtala om kristen tro.

Det luktar gott redan i dörröppningen till Hjortensbergskyrkan, ikväll bjuds det på varma goda pajer i höstrusket. Kvällarna börjar med en måltid där man får tillfälle att lära känna varandra, som följs av ett kortare föredrag och samtal i mindre grupper om det som sagts, ett samtal som präglas av genorisitet och högt i tak.

Lennart Forss, en av samtalsledarna, berättar att det är olika ämnen varje Alphakväll. Frågeställningar som man samtalat om är bland annat: Vem är Jesus? Varför ska jag läsa bibeln och hur kan jag få den till att bli levande för mig? Varför och hur ska jag be? Hur leder Gud oss?
- Det finns mycket att diskutera och som samtalsledare har jag ju inte svaren på alla frågorna, konstaterar Lennart, men bara det att få dela frågorna med andra känns gott.

Deltagarna i Alphakursen är en blandning av män och kvinnor i åldrarna 25 till 65 år med mycket skiftande bakgrund.
- Det blir därför ofta spännande samtal då många har så mycket att dela med sig av livet utifrån sina perspektiv, berättar Lennart.

Deltagarna är allt ifrån de som inte har haft någon relation till kristen tro, men som blivit intresserad av att veta mer, de som är mitt i ekorrhjulet och känner att det saknas något som ger livet innehåll, till de som har kommit ett stycke på vägen till en personlig tro, men har frågor och funderingar som man vill dela med andra.

Nästa Alphakurs startar den 8 september 2015! Läs gärna mer här >>>

Publicerat den 16 oktober