Det finns en röd tråd i vårens gudstjänster

Pelle Rosdahl, pastor och församlingsföreståndare, berättar här helt kort om innehållet i vårens gudstjänster med temat Vardagens Gud, om sunda kristna vanor.

Gudstjänsterna kommer att fokusera på lärjungaskap, det vill säga att vara en Jesu lärjunge här och nu.

- Den röda tråden under vårens gudstjänster kommer att vara sunda kristna vanor. Till exempel om den slitstarka bönen som uthållig vana, säger Pelle Rosdahl.

Han ser till exempel Frälsarkransen som ett av flera bra hjälpmedel för att få till stånd den personliga uthålliga bönen.

- Kransen blir ett koncentrat av ”livets pärlor” som påminner och hjälper mig med sina olika pärlor bland annat om Gud, kärlek, tystnad, det hemliga i mitt liv och att livet i sig är en inbjudan från Gud.

Hjortensbergskyrkans gudstjänster sänds klockan 11.00 på YouTube >>>

Publicerat den 14 februari