Gräddfil till Rumänien för årets konfirmander

När konfirmandgruppen träffas efter skolan på torsdagarna börjar man med fika. Därefter är man redo att ge sig i kast med dagens tema, där praktiska värderingsövningar varvas med undervisning och samtal. Ibland får gruppen någon uppgift att jobba med.
- Vi avslutar med en andakt. Den är viktig, då får vi landa i vad vi har pratat om, vi sjunger och ber med och för varandra, säger Andreas Holm, pastor.
Årets konfirmandgrupp består av en tre killar och en tjej.

Nu ska ni resa till Rumänien. När och varför just dit?
Från första till femte april reser vi till Rumänien för att besöka en organisation som heter EFI. De jobbar med att förbättra levnadsvillkoren och rättigheterna för framförallt barn och ungdomar i Marghita. De driver skolor, familjehem och ungdomsgård.
- Tack vare att församlingens ungdomsledare Linnea Linder har varit volontär där så har vi fått förmånen att göra resan, säger Andreas Holm.
Man har även tagit hjälp av förskolan Klippan och söndagsskolan Äventyret för att samla in kläder att ha med som uppmuntran till barnen.
- För att förstärka reskassan gräddade och serverade konfirmanderna våfflor efter en gudstjänst nyligen. Det var en glädje att se dem jobba så fint tillsammans, summerar Andreas med eftertryck!
Våffelkyrkkaffet var mycket uppskattat och så blev det ett gott bidrag till reskassan. Det blev också ett bra sätt att göra resan lite mer konkret för hela församlingen.

18 maj är det konfirmationsgudstjänst. Vad innebär det?
Det är en höjdpunkt under året! Då får vi tillsammans avrunda och fira lite extra. Gudstjänsten brukar vara högtidlig, men samtidigt festlig och berikande.
Flera av konfirmanderna har valt att fortsätta i kyrkan på olika sett. Några döps och blir medlemmar, andra trivs på fredagarna i ungdomsgruppen och någon finns med i en hemgrupp för ungdomar där de kan fortsätta sin resa och växa i tron tillsammans med andra jämnåriga.

Här kan du läsa mer om att vara konfirmand i Hjortensbergskyrkan.

Publicerat den 25 mars