Grundtonen är himlen och tankar om evigheten

Allhelgonahelgen har blivit en av de största helgerna då många människor besöker kyrkor och kyrkogårdar för att tända ljus för anhöriga eller vänner som dött.

Allhelgonahelgen i Hjortensbergskyrkan inleds på Allhelgonadagen lördagen 1:a november klockan 11.00 med en gudstjänst med nattvard och ljuständning för de som dött under året.

På söndagen den 2:a november klockan 18.00 är det Konsert i Allhelgonatid med Hjortensbergskyrkans Vokalensemble under Tony Larssons ledning. Konsertens grundton är himlen och tankar om evigheten.

Allhelgonahelgen är för Tony Larsson en helg då han minns de som gått före, men också en helg med tid för eftertanke.
- Vad väntar när vi dör för oss som har en tro?

Under konserten är kören förstärkt med Johan Björklund, basist och Annika Malmström, flöjt. Båda tillhör församlingen, men har inte på detta sätt medverkat tillsammans med kören tidigare. Pastor Lisbeth Stigemyr reflekterar över konsertens grundton; himlen och evigheten och Anders Bjurström är konferencier.

Själva konserten är gratis, men det blir en insamling till Hjortensbergskyrkan Hjälper.

- Teamet har sjungit tillsammans sedan 2011 både i gudstjänster, gett några konsert varje år i vår egen och i några andra kyrkor, berättar Tony Larsson.

I vardagligt tal heter kören Team Tony och utgör ett av teamen i församlingens musikverksamhet.

Publicerat den 8 oktober