Halvvägs till himlen med Anders Jansson

Hjortensbergskyrkan har närmare 400 medlemmar, alla unika på sitt sätt. Den röda tråden som förenar är att man har en personlig kristen tro och bekänner Jesus Kristus som Herre.

En av Hjortensbergskyrkans medlemmar är Anders Jansson. En man med många strängar på sin "lyra" visar det sig när vi träffar honom halvvägs till himlen under kyrktaket i färd med att byta lampor.

- Jag är uppvuxen i en icke kristen familj där julottan var årets kyrkobesök, men ändå fanns det ganska kristna värderingar, minns Anders. Genom en kompis kom jag med i tonårsgruppen i kyrkan och där möttes Jesus och jag så sakteliga.

Vad betyder din kristna tro för dig en helt vanlig lite kulen vinterdag?
- Förtröstan om ljusare tider, någon att dela livet med, men också vänner.

Att vara kristen är att inte veta utan tro. Vad tänker du om det?
- Jag är nog ganska barnslig i min tro, så som barn tror på vad föräldrar säger litar jag på vad Gud sagt.

Hur gör du för att din tro på Gud ska växa och fördjupas?
- Jag är med i en av församlingens hemgrupper och den är viktig för mig, konstaterar Anders med eftertryck.

KORT OM ANDERS JANSSON
Veteranbilsägare är Anders sedan 1997 genom köpet av en MGB roadster. Sedan har det tillkommit en Opel Manta A -72 och ett par veteran mopeder.

Som ljudtekniker startade han ett eget företag 1983. Det har sedan utvecklats till vad det är idag, även fast det varit på fritiden hela tiden.

På SSAB började Anders 1985 som instrumentreparatör ett par år innan det blev elektronikverkstan, som han fortfarande är kvar på.

2002 köptes huset där han och sonen Abbe bor.

Publicerat den 2 januari