Julmusikal: Julkrubbans hemlighet

Att anordna en julmusikal har blivit en årlig tradition i Hjortensbergskyrkan sedan flera år tillbaka. De två senaste åren har vi framfört musikalen “Drömmen om Jul” i två olika uppsättningar, och i år ville vi testa något nytt och valde att skriva ett eget manus, med lite inspiration av våra tidigare uppsättningar. Berättelsen och karaktärerna är i år våra egna, och årets musik är en blandning av klassiska julsånger, favoriter från andra musikaler, samt några modernare julsånger av bland annat Soul Children själva.

Arrangörerna för denna föreställning är Hjortensbergskyrkans Ungdom & Nyköping Soul Children. Hjortensbergskyrkans Ungdom är en förening som bedriver verksamheter för barn och ungdomar, bland annat kören Nyköping Soul Children. Mer info om allt vi i Hjortensbergskyrkans Ungdom gör hittar du under "Ungdom" eller "Barn & familj" här på hemsidan. Nyköping Soul Children är en av många Soul Children-körer i Sverige & världen. Soul Children är en körrörelse som har utvecklats sedan 2001 för 10-16 åringar. Läs mer på www.soulchildren.se.

Eftersom vi tycker att Nyköping Soul Children är så bra, och eftersom de vill vara engagerade i det här projektet så ville vi skriva ett manus där de kunde få vara så involverade som möjligt. Därför har vi också i år försökt ge så många roller som möjligt till medlemmar i kören, bland annat de tre huvudrollerna.

Vi hoppas att just du vill komma och se vår föreställning!

/Matilda Söderström, Regissör
& Lukas Ingemarsson, Projektledare