Klippan söker förskolechef!

Stiftelsen Hjortensbergskyrkans förskola Klippan är en liten förskola som drivs utifrån kristna värderingar, i nära samarbete med Hjortensbergskyrkans församling. Vår målsättning är att skapa en förskola som ger barnen trygghet och en god atmosfär där alla är lika mycket värda.

Uppdraget som Förskolechef/Rektor

Arbetet innebär att leda och utveckla verksamheten i vår förskola, och tillsammans med övriga inspirerande och kompetenta pedagoger utforma en utbildning som är lustfylld, lärorik och rolig för varje barn i vår härliga barngrupp. Vårt uppdrag utgår från Läroplan för förskolan -18 (Lpfö 18). Förskolan har flera utvecklingsmöjligheter.

Du är öppen och positiv person med stort engagemang för ditt uppdrag och medverkar till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn på förskolan. Varje barn skall få det varje barn har rätt till - en utbildning som är likvärdig och av god kvalitet i en trygg miljö. Du leder aktivt och driver på det pedagogiska utvecklingsarbetet genom att stärka medarbetarna i deras respektive professionella roller.

Rollen som förskolechef innebär administrativt arbete, hantering av elevkö, schemaläggning, myndighetskontakter och ansvar för verksamhet, personal och ekonomi.

Vi erbjuder dig

Förskolan Klippan ligger på en klippa, intill Hjortensbergskyrkan. Lite gömd under de stora höga träden ligger vår underbara gård med plats för mycket lek. Närheten till naturen ger en rik och varierad utevistelse. Vår verksamhet utgår från det enskilda barnets förmågor, lust och vilja. Vi ser möjligheten i varje barn och utgår från att alla barn är kompetenta, nyfikna och har en lust att lära. Barns inflytande i en demokratisk verksamhet där vår värdegrund och det respektfulla mötet står i fokus.

Din bakgrund

Vi söker dig som är uppfyller kraven på rektor enligt skollagen; pedagogisk utbildning, pedagogisk erfarenhet och rektorsutbildning. Det är en fördel om du har avslutat rektorsutbildning, men även motsvarande utbildning som är påbörjad, eller i begrepp att påbörjas, kan komma ifråga.

Därutöver behöver du ha en god förståelse för att de ekonomiska realiteterna i en liten organisation, som delvis bygger på ideellt engagemang, ha en god entreprenöriell kapacitet, vara lösningsfokuserad och gillar att samspela på ett effektivt sätt.

Om du har goda erfarenheter av ledarskap (helst inom pedagogisk verksamhet) är det meriterande.

Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Tjänsten är en tillvidareanställning på 30%. Intervjuer pågår fortlöpande under annonseringstiden. Beställ ett utdrag från polisens register direkt, detta utdrag kan ta upp emot 2-3 veckor att få.

Vill du veta mer om tjänsten? Vänligen kontakta Fredrik Dahlin, styrelseordförande; 0736 622 228

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2020-06-07 till klippan@hjortensbergskyrkan.se

Publicerat den 23 maj