Kul dagar lockar på sommarkollot

Även i år blir det ett sommarkollo på Hjortensbergskyrkans sommarhem, som är en oas ute vid Lastudden, vackert belägen vid en vik av Östersjön, mellan Nyköping och Oxelösund.

På sommarkollot blir det innehållsrika och omväxlande dagar för barn från årskurs tre till sex.

Anna Ingemarsson, en av eldsjälarna för kollot, berättar att dagarna rymmer allt från lek, bad, paddling och fiske till diverse pyssel.
- Mitt på dagen blir det förstås lunch och till "efterrätt" en bibelberättelse.

Sommarkollot har varje eftermiddag besök av kluriga Thord Siljefelt.
- Just nu går jag och samlar inspiration och idéer, berättar Thord. Det jag funderar på är hur vi tillsammans ska kunna tillverka insektshotell, men också luffarslöjd, gå på spännande skattjakt och testa saker och ting i vår egen experimentverkstad.

- Blir det kallt och ruggigt någon dag kan vi vara inne pyssla, spela spel och mysa vid öppna spisen, berättar Anna.

På förra årets kollo var det mesta populärt visar den utvärdering som barnen skrev. Bilden ovan är från sommarkollot 2014 och klicka för fler bilder från kollot 2014.
- Och i år ska det inte bli sämre, avslutar Anna med ett leende.

INFORMATION OM SOMMARKOLLO 23 -26 juni 2015

För barn från årskurs tre till sex.

Varje dag från klockan 10.00 till 15.00. Det går bra att anmäla sig för alla dagar eller bara vissa dagar. Kostnad 200:- för fyra dagar eller 50:-/dag. I priset ingår lunch och mellanmål.

Bilar går från Hjortensbergskyrkans parkering 09.30. Klockan 15.00 är det avfärd från sommarhemmet till Hjortensbergskyrkans parkering.

Anmälan, frågor eller om någon har svårt att betala avgiften kontakta barnledare Anna Ingemarsson, telefon 072-250 76 39, e-post anna@hjortensbergskyrkan.se

Publicerat den 1 maj