Mikael gillar Gud och kurviga vägar

Hjortensbergskyrkans församling har närmare 400 medlemmar, alla unika på sitt sätt. Det som förenar är att man har en personlig kristen tro och bekänner Jesus Kristus som Herre.

En av medlemmarna är Mikael Ingemarsson, en man med många strängar på sin "lyra". Mikaels föräldrar tog med honom till kyrkan redan som bebis.

- Det har liksom varit självklart för mig redan från början att vara med i en församling. Jag döpte mig när jag var 10 år.

- Jag räknar med Gud varje dag! Min kristna tro är grunden för mitt liv och mina värderingar, konstaterar Mikael med eftertryck. Det hoppas och tror jag påverkar mina dagliga val och beslut på ett positivt sätt.

Han läser något bibelsammanhang varje dag, oftast en bibel-app i sin Ipad för att tron ska få näring att växa och fördjupas.
- I mitt jobb har jag tillsammans med mina kollegor en "morgonandakt" varje dag, då någon delar tankar, bibelord eller liknande. Och så ber vi tillsammans. Det är härligt att kunna börja en arbetsdag på det sättet.

Musikintresset har alltid funnits hos Mikael, men mer i form av att sjunga och spela tillsammans med andra, än att lyssna på musik.
- För mig och många andra, är sången och musiken en väldigt viktig del i gudstjänsten. Vi får lovsjunga Gud tillsammans med sång och instrument.
- Jag leder ett musikteam i Hjortensbergskyrkan, och ser som min uppgift att hjälpa människor att få lovsjunga Gud och att komma nära Honom genom innerliga sånger, stilla hymner och glada låtar.

Kort om Mikael Ingemarsson
- Jag är född i Nyköping och har gått både grundskola och gymnasium här.

Mikael Ingemarsson är utbildad lärare och fick så småningom jobb i hemstaden Nyköping och Sjösa skola, där han jobbade och trivdes i många år. Sedan det gångna läsåret jobbar han på Fokusskolan i Nyköping, som är en skola med kristen värdegrund.

När Mikael fyllde 40 började han att satsa på ett mc-kort.
- Det är en härlig känsla att dra på lite lagom på kurviga vägar och känna allehanda dofter lite mer än i bilsätet.

Publicerat den 15 oktober