Pelle Rosdahl är Hjortensbergskyrkans nya föreståndare och pastor

Pelle Rosdahl installerades i gudstjänsten den 6:e september. Gudstjänsten finns på ta del av på YouTube >>>.

- Jag ser mig själv som en optimistisk 46-årig extrovert långlöpande före detta trädgårdsmästare.

Pelle Rosdahl vill som församlingsföreståndare vara både ledare och en teammänniska. Han tycker givetvis om att skapa och se team växa och blomma, som denna före detta trädgårdsmästare han är.

Efter ett starkt personligt möte med Gud när Pelle var 19 år växte kallelsen och känslan av att han vill arbeta som pastor. Han fick också möjligheten att läsa teologi.

Sin teologi sammanfattar Pelle Rosdahl så här: Kristus i centrum, Bibeln som grund, kärleken som drivkraft och missionsuppdraget som utmaning.

- Jag brinner för gudstjänsten som samlingsplats. Den är unik och bär mycket av en församlings identitet, konstaterar Pelle med eftertryck, men på grund av Corona pandemin är ju inget som vanligt just nu.

Pelle Rosdahl tror att hemgruppen tillsammans med gudstjänsten är avgörande för det kristna livet och för en församling som vill växa, samtidigt som den fördjupas.

- Jag har lärt mig att människor är viktigast, men att organisation och struktur är ryggraden i en växande församling.

Han tror på en kyrka som är öppen och utvecklar goda kontaktytor med samhället. Kallelsen till evangelisation och socialt arbete har följt honom i hela hans vuxna liv.

Pelle kommer närmast från Ulriksbergskyrkan i Växjö där han som pastor och verksamhetsledare ansvarade för visionsarbete och att utveckla strukturer för alla verksamheter, inklusive det sociala arbetet. I tjänsten ingick också att vara en del av församlingsledningen, predikoteamet och att leda personal.

Pelle har en bred ekumenisk erfarenhet som pastor inom EFK, Equmeniakyrkan och Pingströrelsen.

Lyssna gärna på podden Trust, där intervjuas Pelle Rosdahl av ungdomarna Alfred Lundqvist och Gabriel Göransson: Klicka här >>> eller här >>>

Text och foto Albin Andreasson

Publicerat den 31 augusti