Succé för kyrkkaffe i björklunden

Inte bara i Hjortensbergskyrkan utan också utanför finns det dolda skatter, bland annat ljuva gröna oaser.

Thord Siljefelt och hans gode vän Bertil Gärdin (97) brukar gå runt Hjortensbergskyrkan och prata om och planera för dessa grönområden.

- Vi har så ofta gått i björklunden vid kyrkan, och pratat om att ordna kyrkkaffe bland björkarna, säger Thord.

Arbetsgruppen, där dessa båda herrer ingår, hade bland annat ansvar för söndagens kyrkkaffe, och passade då på att ordna kyrkkaffe i björklunden.

- Det brukar komma cirka 40 personer på dessa enkla kyrkkaffen, så vi satsade stort och dukade för 50 personer, berättar Tord.

Fint väder, god gemenskap, gott kaffe med bulle och en fantastisk fin naturupplevelse bidrog säkert till att ett hundratal personer tog sig ner för slänten och i strålande sol njöt av kyrkkaffe och god gemenskap.

Thord Siljefelt och Albin Andreasson

Publicerat den 11 augusti