Till jordens yttersta gräns

Söndagen den 17 januari är det både missionshögtid med temat Till jordens yttersta gräns och ett zoommöte med temat Mission - hopp för vår tid.

Båda samlingarna sker digitalt. Missionshögtiden klockan 11.00 på YouTube, Hjortensbergskyrkan. Mötet på Zoom sänds klockan 17.00 och länk till sändningen hittar du här.

Vid båda tillfällena talar Karin Åkesson, pastor och missionsinspiratör inom Equmeniakyrkan.

Under förmiddagens missionshögtid blir det insamling till Equmeniakyrkans och Pingsts internationella arbete och sång av Johanna Holm.

-Varje kristen har fått i uppdrag att gå till jordens yttersta gräns, konstaterar Karin Åkesson. För en del är den gränsen utanför den egna tröskeln, medan det för andra innebär att åka till andra sidan jorden.

Karin Åkessons intresse och engagemang för mission började gro då hon som tonåring hörde talas om folk som ännu inte hade nåtts av evangeliet och fick frågan: varför ska en del få höra om Jesus två gånger, medan andra aldrig får höra om Jesus?

Karin Åkesson har bott och arbetat i Turkiet med församlingsplantering och brinner för mission bland turkiska folk, men har bland annat också erfarenhet från Equmenias lärjunga-, missions- och ledarskolor, Apg29.

I den här podden kan du lyssna på Karin Åkesson om bland annat mission och internationella relationer: En podd om internationell mission >>>

På Equmeniakyrkans webbplats finns 60 intressanta personliga berättelser om internationell mission >>>

Publicerat den 30 december