Ungdomspastor och Barnledare till Hjortensbergskyrkan i Nyköping

De senaste åren har vi haft en spännande utveckling när det gäller barn och ungdomar i Hjortensbergskyrkan. I princip alla våra grupper har vuxit i antal deltagare och vi har även glädjen att ha fler nya ledare i vårt ledarteam.
Nu vill vi från hösten 2018 satsa på två tjänster, en med inriktning på ungdomar och en på barn. Tjänsterna är i utgångsläget på 80% resp 40% - 60% men storleken kan diskuteras beroende på innehåll.

Vi söker en ungdomspastor som:

• Tar huvudansvar för och utvecklar vårt ungdomsarbete och ledarteam
  • Har god förmåga att bygga relationer till ungdomar
  • Längtar efter att unga människor skall få tag på Jesus och lära sig mer om vem Han är.
  • Vill vara med och se oss växa som människor och växa i vår tro.
  • Vill knyta kontakter och göra vårt ungdomsarbete ännu mer känt i Nyköping.

I tjänsten ingår det bla ett huvudansvar för våra ungdomssamlingar, tillsammans med en av pastorerna leda konfirmandarbetet och även att planera och delta i en del läger, ungdomshelger och konferenser. Ingå i församlingens ungdomsråd. Ev även vara med och stötta vårt scoutarbete

Du får gärna ha gått en pastorsutbildning, vara initiativrik och viktigast av allt en god andlig ledare. Vi värderar personlig lämplighet högt. Att ha erfarenhet av ungdomsarbete och att leda andra är meriterande

Tjänsten är på 80%, med tillträde aug/sep 2018.
Som ungdomspastor ingår du i ett arbetsteam med två andra pastorer, barnledare samt många församlingsmedlemmar som arbetar som ideella ledare i barn- och ungdomsarbetet.

Vi söker en barnledare som:

• Tar huvudansvar för och utvecklar vårt arbete bland barnen.
  • Längtar efter att barnen ska få lära känna Jesus och se församlingen som en naturlig del av sina liv.
  • Hjälper barnen att bli trygga i sig själva och växa i sina gåvor
  • Är med och arbetar för hela familjens plats i församlingen

I tjänsten ingår bla ett huvudansvar för att leda och utveckla vår söndagsskola Äventyret & XL Ledarvård och ledarsamtal. Vara med och stötta vårt scoutarbete. En frihet att tillsammans med församlingen utveckla barnarbetet med nya grupper och verksamheter. Planera för och delta i barnläger. Ingå i församlingens ungdomsråd.

Möjlighet att använda sång och musik är meriterande.

Tjänsten är på 40%-60%, med tillträde aug/sep 2018.
Som barnledare ingår du i ett arbetsteam med två andra pastorer, ungdomspastor samt många församlingsmedlemmar som arbetar som ideella ledare i barn- och ungdomsarbetet.

Om Hjortensbergskyrkan
Hjortensbergskyrkan är en växande ekumenisk församling med närmare 400 medlemmar. Vi är en del av Equmeniakyrkan och Pingst FFS.

Sista ansökningsdag är den 29 april 2018 och vi behandlar ansökningarna fortlöpande.

Ansökan skickas på mail till lennart.nylander@live.se.

För mera information kontakta
Lennart Nylander, v ordf
lennart.nylander@live.se

Lisbeth Stigemyr, pastor och föreståndare
lisbeth@hjortensbergskyrkan.se

Här kan du kort se en sammanfattning av hur vårt ungdomsarbete ser ut nu.