Du är här:Start > Ungdom > Scout

Hjortensbergskyrkans Scoutkår

Tack alla scouter och ledare för en annorlunda men fin vårtermin. Hoppas ni har fyllt på med många goda minnen. Nu tar vi sommarledigt. Vi hade planer på någon form av eget sommarläger men coronapandemin har satt stopp för det.
Vi hoppas alla att läget är bättre för samlingar och aktiviteter efter sommaren.
Vi hoppas på både några nya ledare och nya scouter samt att alla som varit med i vår vill fortsätta till hösten.
Vi är redan igång att planera Tassenatta i Nyköping som går av stapeln 10 oktober. Ska bli kul!
Till sist ett citat (Matt19:13-15) ur Bibeln som visar hur viktiga barn var för Jesus.
Sedan kom man till honom med barn, för att han skulle lägga händerna på dem och be. Lärjungarna visade bort dem, men Jesus sade: "Låt barnen vara, och hindra dem inte från att komma hit till mig! Himmelriket tillhör sådana som de." Och han lade händerna på dem och gick sedan därifrån.
Med dessa ord vill jag önska alla en god sommar. Vi hörs i slutet av augusti.
Erland Strandås/kårchef

För barn och ungdomar i åldrarna 8-19 år med indelning i olika åldersgrupper. Scouting är en verksamhet där vi tillsammans skapar en meningsfull fritid där barn och ungdomar får lära sig att ta hand om sig själva, varandra, naturen och världen.

I scouterna lär man sig för livet genom "learning by doing". Det kan handla om allt från att elda och surra med rep till att prata om livsfrågor och göra roliga lekar tillsammans.

Scouterna har ingen avbytarbänk. Alla får vara med!

Nyfiken? Klicka här så får du veta mer om spårarscout, upptäckarscout, äventyrarscout och utmanarscout!

Missa inte: Vårt bildgalleri!

Kontaktperson Hjortensbergskyrkans Scoutkår

Erland Strandås Kårchef scout