Pilgrimsvandring vid Gränna och på
Visingsö 9-11 maj 2013

Publicerad: 2013-06-26

Under Kristi Himmelfärdshelgen genomfördes den fjärde tredagars pilgrimsvandring som arrangerats av Hjortensbergskyrkan. 12 förväntansfulla vandrare samlades i Hjortensbergskyrkan tidigt på morgonen den 9 maj för att ta sig till Gränna.

Väl framme i Gränna åkte deltagarna med en mindre buss till Örserums kyrka där vandringen började efter en härlig fikastund och introduktion i gräset framför kyrkan. Pilgrimsvandring Gränna och Visingsö

Vandringen mot Gränna gick på småländska stigar och skogsvägar längs Holavedsleden. Vid lunchpausen överraskades vi av en plötslig åskskur. Som tur var blev skuren kort och snart blev vädret bättre.Pilgrimsvandring Gränna och Visingsö

Som om vandringen inte var tillräckligt krävande så klättrade flera av vandrarna upp i det 26 meter höga Tegnértornet som vi passerade. När vi till slut kom fram till Grännaberget kunde vi njuta av fint väder och härlig utsikt över Gränna och Vättern.

Den andra dagen gick vandringen på John Bauerleden till Röttle by. Där kunde vi njuta av ett fantastiskt fint väder när vi hade vår fikastund i hamnen. De vackra omgivningarna visade sin bästa sida eftersom vädret var bästa tänkbara.

Även denna dag kom vi upp på Grännaberget och kunde njuta av utsikten. Färjan till Visingö tog oss över till hamnen på Visingsö och därifrån vandrade vi ytterligare tre kilometer till vandrarhemmet.

Den tredje dagen tillbringades på Visingsö. Vi vandrade i något besvärande vind ner till Näs på södra udden där vi åter fick en skön fikastund. Tillbakavägen till hamnen gick på en fantastisk vacker stig längs öns östsida. Pilgrimsvandring Gränna och Visingsö

I strålande sol med utsikt över Vättern firade vi nattvard, en av många innehållsrika rastplatser under vår pilgrimsvandring.

Vandringen avslutades med traditionsenlig avslutningsmiddag i Gränna.

Text: Hans Nilsson
Foto: Albin Andreasson