Du är här:Start > Vuxen > Pilgrimsvandring

Hjortensbergkyrkan inbjöd till ett par timmars pilgrimsvandring i mörker i Ekensbergsskogen i fredagen den 18 februari klockan 19.00. Anslaget till vandringen var: Gläds i mörkret åt ljuset, tystnaden och lyssnandet.
19 vandrare mötte upp på kyrkans parkering där Hans Nilsson berättade om Ekensbergsskogen och dess stundtals ruggiga historia.
Pilgrimsvandring i mörker är en speciell upplevelse. Många av dagens tidigare intryck suddades ut när mörkret omslöt oss och vårt vandrade mot ljuset, som visade sig vara en eld vid vindskyddet vid Karsbol. Där bjöd Liljan Nilsson på grillad korv.
Vandringen hade tuschat vid pilgrimens samtliga sju nyckelord, som är frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande, konstaterade Albin Andreasson till slut.