Du är här:Start > Vuxen > Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring i Nynäs oktober 2012


Hösten 2012 präglades av regn och mulet väder. Lördagen den 6 oktober var ett av undantagen från denna trend eftersom det var en dag med strålande sol och lite vind. Den dagen samlades 18 pilgrimsvandrare för att vandra mellan Nynäs slott och Sandvik i anslutning till den sörmländska skärgården.


Vandringen startade med att deltagarna fick gå genom slottsträdgården och den nyanlagda, ståtliga köksträdgården som trots den sena tidpunkten på året kunde bjuda på blommors och grönsakers färgprakt och också påminna om hur en slottsträdgård kunde ha sett ut i forna tider.


Första delen av vandringen gick i ganska kuperad skog där vi fick beskåda klapperstensfält och en jättegryta medan vi åt vår medhavda matsäck. Den senare delen av vandringen gick nära havet med flera utkikspunkter på uddar ut i havet där man kunde njuta av den vackra skärgårdsnaturen i höstskrud.


Målet för vandringen var Sandviks badplats. Där kunde vi njuta av den värmande höstsolen, men trots det vackra vädret var det ingen som vågade ta sig ett dopp.


Text: Hans Nilsson

Foto: Albin Andreasson