Du är här:Start > Vuxen > Pilgrimsvandring

Höstvandring vid Stendörren och på Ringsö

Hjortensbergskyrkans pilgrimsvandring under helgen 4-5 oktober gick vid Stendörren på både gamla välbekanta stigar, men också på flera leder som var nya för de flesta av de 18 vandrarna. En dag som vädermässigt bjöd på många gudomligt vackra nyanser av grått. Kvällens samling med gemensam reflektion, gemenskap och aftonbön avrundade en fin dag med innehållsrik och omväxlande vandring.


Efter en skön natt på vandrarhemmet Horsvik vid Studsvik var det så dags för en kort och snabb båttur över till Ringsö. Målet för vandringens andra dag var södra udden med dess fria horisont, fantastiska klippor och ljuva sandstränder.


Där firade vi nattvard framför vårt gemensamt tillverkade kors med havet som altartavla. Efter psalmen 560 "I Guds tystnad får jag vara ordlös, stilla utan krav. Klara rymder, öppna dagar, här en strand vid nådens hav" var det så dags att vandra åter mot bryggan och hemfärd.


Genom givmilda chaufförer och inte minst en generös båtkapten blev det 3500 kronor över som vi enades om att skicka till insamlingen för Världens Barn.

Foto Bildbeviset, fotograf Peter Karlsson