Du är här:Start > Vuxen > Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring i Roslagen

Under Kristi himmelsfärdshelgen vandrade 26 pilgrimsvandrare i Roslagen. Från Grisslehamn gick vandringen söderut. Första dagen kustnära på Roslagsleden, därefter en dag vardera på Arholma och Björkö. Mat och logi stod förträffliga Björkögården för.

Det var sjätte året i rad som Hjortensbergskyrkan arrangerade en tre dagars pilgrimsvandring under Kristi himmelsfärdshelgen.

Våra rastplatser var ofta natursköna vid havet.

Andra dagens vandring gick på ljuvliga Arholma, som mötte med kuling och regntunga skyar. Pilgrimsvandrarna svarade med glada skratt och ljusa sinnen.

Förmiddagsfikat intogs i Arholmas vackert belägna minneslund, som med sitt tak gav gott skydd för de ihållande skurarna. Vi lämnade minneslunden under tystnad och gick mot norr, mot det stegrande dånet från havet.

När temperaturen mot kvällningen efter en dags vandring föll ytterligare var det skönt med samling inomhus med glada skratt, delande och reflektion.
Med många nya upplevelser i ränseln avslutade vi så vandringen vid Björkö kyrka, som visade sig vara ett ombyggt missionshus, med pilgrimsbönen: Herre visa mig din väg och gör mig villig att vandra den.

Foto Björn Marquelli