Skip to main content

Pilgrimsvandrandet rymmer både himmel och jord och ger motion för både kropp och själ. Det handlar om både en yttre och en inre vandring under några timmar eller mil eller som livsstil. Fler och fler snör på sig vandringsskorna och börja pilgrimsvandra.

Jag minns min första pilgrimsvandring år 2000 som i går. Pilgrimsprästen Hans-Erik Lindström kom vandrande från norr till söder genom Sverige. Intresserade inbjöds att vandra med en dag eller flera. Jag nappade på en dagsvandring.

I strålande sol vandrade vi genom det fagra sörmländska landskapet. En sträcka gick vi under tystnad och tystnaden talade. Vi bad Heliga Birgittas bön tillsammans ”Herre visa oss din väg och gör oss villig att vandra den”. Den vilsamma vandringslunken infann sig och steg lades till steg.

Mitt på dagen i en ljus glänta åt vi vår matsäck, vilade och firade en enkel pilgrimsmässa. Sedan dess har jag pilgrimsvandrat regelbundet

Välkommen med den 23 februari 2024 kl 19.00 för ett par timmars lätt pilgrimsvandring i ”mörker” – förhoppningsvis i månsken. Läs mer under fliken VUXEN/Pilgrimsvandring.

Den yttre vandringen lockar med slingrande skogsstigar, fria horisonter och personliga möten. Den inre vandringen öppnar upp personliga heliga rum, minnen och reflektioner.

Albin Andreasson